Благотворителна работилница ще се проведе в Добрич в подкрепа на Карин дом - Варна

Благотворителна работилница „Ден на мартеницата“ ще се проведе в кампуса на Висше училище по мениджмънт в град Добрич, съобщават от учебното заведение.

Благотворителна работилница ще се проведе в Добрич в подкрепа на Карин дом - Варна

Инициативата ще се осъществи на 26 февруари от 14.30 часа в зала 203 на кампуса на ВУМ в град Добрич.


Студенти от различни националности и култури ще се запознаят със старата българска традиция, ще научат коя е Баба Марта и собственоръчно ще изработят мартеници -  символ на пролетта и пожелание за здраве и плодородие. 

Изработените мартеници ще бъдат дарени на „Мартеничкова кампания 2019“ на Карин дом, гр. Варна, средствата от която ще подпомогнат терапевтичната работа на „Центъра за семейно-медиирана интервенция“ към дома. Карин дом е организация с нестопанска цел с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства.

Всеки, който желае може да стане част от благотворителната кауза. Желаещите да се включат в кампанията, могат да го направят като:

- Изработят мартеница и я донесат в кампуса на ВУМ в град Добрич на 26 февруари от 14:30 до 16:00 часа

- Изработят мартеница и я донесат в отдел „Маркетинг“, кампус Варна, офис 100, до 25 февруари

Освен това всеки може да се включи като доброволец в изработката на мартеници на място в Карин дом, гр. Варна или на организираните благотворителни базари. Повече информация за кампанията може да намерите (ТУК).

Снимка: karindom.org