Първокласник от Добрич е със сребърен медал от международно състезание по математика

Първокласникът Доменик Георгиев oт СУ “П.Р. Славейков” завоюва сребърен медал в зимния кръг на международно състезание "Математика без граници" във Варна.

Първокласник от Добрич е със сребърен медал от международно състезание по математика

Той е единствен участник със сребърен медал от първите класове от Добрич в състезанието по математика, съобщи за Добрич Онлайн майка му Галина Костадинова. 



Малкият математик се явява на зимния кръг на международното състезание края на януари, а резултатите са публикували вчера на официалната страница на турнира. 

В зимния кръг на математическата надпревара са се явили 18 000 ученици от Австралия, Азербайджан, Афганистан, България, Великобритания, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Румъния, Русия, Словения, Турция, Узбекистан, Украйна, Хонг Конг и Филипините. 

Това е третото състезание, на което Доменик Георгиев взима участие. На Коледното математическо състезание и Иван Салабашев той заема първи места.


Доминик харесва и баскетбола. Извън клас от една година посещава добричкия клуб “UNSTOPPABLE”. Първокласникът ще се яви и на областния конкурс-рецитал „За да я има България“.