НЧ „Добрич-2017“ започва сътрудничество с престижен университет

НЧ „Добрич-2017“ започва сътрудничество с Университета по библиотекознание и информационни технологии, съобщават от културната институция.

НЧ „Добрич-2017“ започва сътрудничество с престижен университет

УниБИТ ще оказва научна, методическа и административна помощ на библиотеката на читалището, която предстои да отвори врати след около 3 седмици. На откриването й ще присъстват преподаватели от университета. 


От УниБИТ ще съдействат, съвместно с Балкантон, при събирането, регистрацията и експонирането на нова музейна колекция „Грамофонната плоча„ в НЧ „Добрич-2017“.

Чрез съвместната работа добричкото читалище ще поема координацията на летни практики на студентите от УниБИТ на територията на област Добрич. Културната институция ще оказва логистична помощ при провеждане на изнесени обучения, семинари, научни конференции и други,  провеждани от университета в Добрич и региона.

НЧ „Добрич-2017“ ще партнира на Университета по библиотекознание и информационни технологии в различни европейски проекти.

Надяваме с помощта на УниБИТ новата добричка библиотека, разполагаща вече с около 20 000 книги от дарения на граждани, да се превърне в средище на духовността, споделят от добричкото читалище.