Централен нападател от Бразилия тества „Добруджа”

Общо 13 нови футболисти картотекираха в БФС добричлии

Централен нападател от Бразилия тества „Добруджа”

Чакан повече от месец в Добрич централен нападател от Бразилия се присъедени вчера към „Добруджа“ и направи първа тренировка с отбора. Неговото име е Габриел до Кармо, роден през 1990 година. Таранът е висок 188 см, като решаваща дума дали да бъде привлечен при „жълто-зелените“ ще имат ст. треньорът Емил Велев и помощниците му.


Преди да се стигне до евентуален контракт „кариоката“ ще премине пробен период. Атакуващият футболист ще бъде тестван в утрешната двустранна игра срещу юношите старша възраст на клуба. Треньорският щаб ще изпробва в спаринга различни тактически варианти преди първия пролетен мач срещу „Локомотив” /Горна Оряховица/. Двубоят е в събота на стадион „Дружба”. До Кармо вече е играл в България, като през сезон 2013/14 г. защитава за кратко екипа на „Локомотив” /Пловдив/. А преди година е бил картотекиран в редиците на втородивизионния „Созопол”.

Известно стана още, че още преди ден от ФК „Добруджа” са внесли в БФС документите за картотекиране на 13 нови футболисти. Няма пречки те да получат права и да се състезават за „жълто-зелените” през пролетта във Втора лига. Добрите новини са, че две от попълненията, лекували през последните дни травми – защитниците Атанас Куманов и Александър Бранеков, са готови да понесат натоварвания наравно със съотборниците си. По-сериозно се оказа състоянието на Бранеков, при когото също цари оптимизъм относно физическото му състояние, и от днес той е готов да води занимания с топка. В програмата за подготовка на добричлии до дебютния мач от пролетния дял на първенството влизат едноразови тренировки. Както бе афиширано нееднократно, целта пред отбора на „Добруджа” до края на шампионата е да се измъкне от последната позиция в класирането и да запази мястото си в професионалната Втора футболна лига на България.