Състезателите от СКЛА „Добрич” са готови за шампионата по хвърляния

За поредна година домакин на държавното е СКЛА „Черно море – 2005” /Балчик/

Състезателите от СКЛА „Добрич” са готови за шампионата по хвърляния

Президентът ст. треньор в СКЛА „Добрич” Галин Костадинов ще разчита на поне 10 състезатели в държавния шампионат по хвърляния за всички възрасти. Първенството ще се проведе през уикенда за поредна година в Балчик, а домакин е местния СКЛА „Черно море – 2005”. В програмата не е включено единствено тласкането на гюле.



Добричкият клуб ще бъде представен с най-много хвърлячи в групата при юношите и девойките младша възраст /под 18 години/. При дамите ще се изявява Ема Добрева, която ще се цели в челните места в хвърлянето на чук и мятането на диск. А за медали при юношите край морето ще се стремят: Ивайло Иванов /чук и диск/, Драгомир Иванов /чук и диск/, Димитър Първанов /чук/ и Михаил Пенчев /копие/. Умения при старша възраст с чук и диск ще покажат Ралица Стоянова и Никола Колев. При мъжете на старт от СКЛА „Добрич“ е планирано да излязат Даниел Джахани /чук и диск/, Георги Гюров /диск/, Николай Пантелеймонов /чук/ и Никола Михов /чук/.

Участието на последния атлет в турнира е проблематично, защото той има лека травма и решение дали да се появи в сектора ще се вземе непосредствено преди надпреварата. Галин Костадинов каза, че подготовката състезателите е преминала нормално и очаква от тях да достигнат до поне 3-4 медала.