Димитрина Германова от Добрич - отново сред успелите деца на фондация „Димитър Бербатов“

Още един талант от Добричка област - Димитрина Германова, е сред гордите членове на Клуб 2018 на фондация „Димитър Бербатов“

Димитрина Германова от Добрич - отново сред успелите деца на фондация „Димитър Бербатов“

Тя ще се състезава за наградите за успелите деца на България. Тази година инициативата ще се проведе за 11-и път. 



Димитрина Германова е на 14 години, ученичка в ЕГ "Гео Милев". Изявява се в областта на поп и рок пеенето. Ръководител на Димитрина е Елена Карабельова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“. 

Топ петте постижения през 2018 година, за които талантливата добричлийка е номинирана, са:

1. Голямата награда за млад талант (единствена за всички жанрове, с ранг на Grand Prix) - V Международен фестивал и конкурс “Stars of the Albion. Grand Prix 2018” – Лондон (Великобритания), 16-18 февруари 2018 г. 

Конкурсът е в календара на Международната асоциация за сценични изкуства (WAPA). На това издание се връчиха две Гран при на фестивала: една за професионален изпълнител, и една за изгряващ млад талант. В надпреварваха участваха млади таланти и професионалисти от 14 държави в различни жанрове: инструментални изпълнения, вокал, танци, театър. Изпълненията оценяваше международно жури от изтъкнати певци, музиканти, продуценти, композитори и хореографи. Заелите призови места участваха в галаконцерт, който се състоя в Rudolph Steiner Theater в сърцето на Лондон.  

2. Голямата награда на направлението (единствена) - направление "Вокал", всички възрастови групи и категории - XIV Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“ – София, 26-28 октомври 2018 г. Форумът е с конкурсен характер и обхваща три направления - музика, танц и лирика. Участниците са многобройни – солисти, вокални и танцови групи, фолклорни ансамбли от страната и чужбина. Наградата е голяма чест за Димитрина, като се има предвид условието в регламента, че Гран при на фестивала се присъжда при изключително решение на журито. 

3. Първо място (поделено) - І ВГ - XXVII Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ - Добрич, 16-18 май 2018 г.

Конкурсът е в календара на Министерството на културата. Един от най-авторитетните и с утвърдени традиции в областта на поп и рок музиката конкурси в България. В него след предварителна селекция се изявиха 58 младежи от страната и чужбина – Казахстан, Украйна, Молдова и Гърция. 

4. Първо място (поделено) - IV ВГ - II Общонационален конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс“ – Бургас, 03-05 август 2018 г. 

Съвременен форум за изява на млади поп изпълнители от цялата страна. Изпълненията се оценяваха от експертно жури, в чийто състав беше Уйлям Лестър - професионален актьор, певец и вокален педагог, част от екипа на The Voice UK, The Voice Kids UK, X Factor UK и други музикални формати. Специален гост на конкурса беше Димитрина Ходжева - изпълнителен директор на Фондация „Димитър Бербатов”. Като лауреат на конкурса Диди взе участие и в грандиозния гала-концерт, озаглавен „Бъдещите големи звезди на България”, състоял се в препълнения Летен театър на град Бургас. 

5. Първа награда (поделена) - раздел „Поп, рок, джаз“ - Международен фестивал на изкуствата „Трикси“ - кк Албена, 25.06-01.07. 2018 г. 

Конкурс за индивидуални изпълнители, ансамбли и художествени колективи във всички жанрове на класическото, фолклорно и съвременно изкуство.  

През 2018 г. Димитрина е лауреат и на други отличия, сред които: първо място в номинация „Вокални умения“ в X МФ „Светът в детските длани“ - Балчик, втора награда от XII НК „Морско конче“ - Варна, получи множество официални покани за участия в конкурси и фестивали в България и чужбина. През годината Диди гостува на културни и благотворителни събития в Добрич и областта. Изключителна чест и гордост е участието й в благотворителния концерт под надслов „Заедно“, организиран от "Арт Войс център" - Пловдив, събрал на сцената на Античния театър в града всички талантливи възпитаници на пловдивската школа. Димитрина пее и в дует с Росен Петров. През 2018 г. печелят множество призови места от музикални конкурси в страната.

Димитрина е член на Клуб 2016 и на Клуб 2017 на фондация „Димитър Бербатов“.

Други интереси 

Вече 8 години Димитрина свири на пиано с любов и усърдие. От средата на 2018 г. посещава детски музикален театър „Дея“ и събира в едно очарованието на певец, музикант и артист. Представя се успешно и в други области – български език и математика. Спечели първо място на областните кръгове на Националните олимпиади по БЕЛ и по математика. Удостоена с грамота на СУ „П. Р. Славейков“ за активен принос в издигане авторитета на училището. Включена е в традиционното годишно издание на Община Добрич „Дарования 2018“.