Тир катастрофира по пътя Добрич-Варна

Тежкотоварен тир катастрофира по пътя Добрич-Варна, като излезе от пътя и спря в канавката, съобщават от "Монитор" като се позовават на информация от очевидци, които са публикували снимки от мястото на инцидента.

Тир катастрофира по пътя Добрич-Варна

Пътно-транспортният инцидент е станал в района на „Аксаковска панорама“ към 8 часа в съботната утрин.



Няма информация за пострадали хора, уточняват във фейсбук групата „Виждам те КАТ – Варна“. Вероятна причина за произшествието е заледен пътен участък, който в момента се опесъчава, коментират очевидците.

Пътните настилки на територията на Варненска област са заснежени, но се почистват и обработват от общо 43 машини, съобщиха от Областно пътно управление – Варна. По данни на дежурния диспечер, техниката преминават в най-заснежените и заледи участъци по няколко пъти.

Пътищата от Варна към Добрия, Бургас, както и автомагистралите „Хемус“ и „Черно море“, са проходими при зимни условия, предупреждават от пътното управление. Движението по автомагистрала „Черно море“ след Варна в посока Бургас, се осъществява двупосочно в едното платно, поради ремонтни дейности. 

Въведено ограничение има и при 83 км по път I-9 в участъка Кранево-Варна. Там е забранено преминаването на моторни превозни средства над 10 тона, като обходният маршрут е през селата Кичево и Оброчище.

Източник: www.monitor.bg