С равенство на заснежен терен стартираха „жълто-зелените“

„Добруджа“ - „Локомотив“ /ГО/ - 0:0

С равенство на заснежен терен стартираха „жълто-зелените“

Обновеният отбор на „Добруджа“ не успя на пребори на тежкия и заснежен терен „Локомотив“ /Горна Оряховица/ на старта в пролетния дял на първенството във Втора лига. Срещата от XVIII кръг завърши 0:0, като предвид условията за игра на стадион „Дружба“, резултатът е напълно закономерен. Иначе точката не устройва напълно „жълто-зелените“, които заемат последното място в класирането и се борят за оцеляването си във втория футболен ешелон на страната. Същото важи в пълна степен за близо 300-ата привърженици на домакините, дошли да подкрепят избраницине на треньора Емил Велев в студения съботен следобед.



Първата опасност в мача бе сътворена пред вратата на „железничарите“ в 5-ата мин., но Георги Колев не успя да прехвърли снажния вратар на гостите Евгени Александров. В желанието си да играе с топката стражът бе на път да контузи сериозно добричкия състезател. Малко по-късно Кристиян Димитров опита далеч шут, париран от Александров. Гостите от своя страна разчитаха на бързи контраатаки. При една от тях в 19-ата мин. Тони Иванов напредна по десния фланг, за да шутира покрай целта.

И след почивката добруджанци опитваха да контролират играта, както и да поставят под напрежение съперника, но безрезултатно. В 65-ата мин. Тони Иванов получи отличен извеждащ пас зад гърба на добричката отбрана и остана очи в очи с вратаря Стефано Кунчев, който излезе навреме и отрази ударът на нападателя. Иванов обаче продължи да играе с топката и я насочи към опразнената рамка, но дотичалият Михаил Венков прояви хладнокръвие и изчисти от голлинията. С всяка изминала минута битката и единоборствата изобилстваха пред изцяло футболните моменти, а отборите трудно достигаха до чисти голови позиции.

Наред с това главният съдия от Велико Търново Георги Давидов накъсваше с ненужни нарушения играта, както и си затваряше очите при откровеното й бавене от горнооряховски състезатели. Реферът дори изгони в добавеното време от резервната скамейка Емил Велев, навлязъл с около метър на терена, за да подаде топката, с цел по-бързото й вкарване в игра. В крайна сметка тимовете си поделиха по точка, чиято стойност ще си проличи в края на първенството.

„Добруджа“ игра в състав: Стефано Кунчев, Кристиян Димитров, Михаил Венков, Атанас Куманов /68 - Николай Николаев/, Кристиян Григоров, Николай Петров, Николай Минков, Тодор Паланков, Кристиан Пешков, Георги Колев /75 - Мартин Кирилов/, Петър Тончев /54 – Росен Кръстев/.