Клуб „Формула 1“ е домакин на втори открит турнир по билярд за 2019 г.

Представител на Варна триумфира в атрактивната дебютна надпревара

Клуб „Формула 1“ е домакин на втори открит турнир по билярд за 2019 г.

Вторият турнир по билярд за годината „Dobrich оpen” ще се проведе утре в предлагащия отлични условия за игра клуб „Формула 1”. Началото на надпреварата ще бъде дадено в 11,00 часа, като записването ще става на място половин час по-рано.



Дисциплината, в която ще демонстрират умения участниците в сградата на Младежки център Добрич, е девета топка, а схемата - двойна елиминация. Подобен регламент позволява всеки състезател да има гарантирани два мача във формат до 6 спечелени игри. Таксата за участие е 15 лева, а входът за зрители, както и при първото издание - свободен.

Победител в дебютното състезание за 2019 г. стана Данаил Ганчев от Варна, преодолял на финала със 7:2 Живко Петков /Бургас/. Трети се класира Николай Пенчев от Добрич, който е сред главните инициатори за провеждане на турнира. Преди месец призовите места си оспорваха 42-ма майстори на щеката, основно от Източна България.

Общият награден фонд достигна 1130 лв., който е доста примамлив съотнесен с други подобни надпревари, организирани у нас. Благодарение на спонсори вече има осигурена премия в размер на 500 лева, които ще бъдат прибавени към таксите за участие.