Второто място удържаха хандбалистите след загуба в Габрово

Три кръга остават до края на редовния сезон в „А” РХГ

Второто място удържаха хандбалистите след загуба в Габрово

В пряк сблъсък за второто място в „А” РХГ мъжкия тим на „Добруджа” отстъпи в Габрово пред „Чардафон” с 26:30. Въпреки поражението и изравнените в класирането от двата състава точки – 22, добричките хандбалисти имат предимство в преките двубои.


Превъзходството се състои в това, че през есента „жълто-зелените” записаха домакинска победа с шест гола разлика. На почивката в изминалия мач габровци имаха аванс от 16:13. Срещата в Града на хумора бе от XV кръг, като до края на редовния сезон в елита остават още три кръга. В два от тях добричлии са домакини – срещу „Осъм“ /Ловеч/ и „Фрегата“ /Бургас/, както имат финално гостуване преди плейофите срещу „Пирин“ /Гоце Делчев/.

Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа” Георги Андреев каза, че целта пред отбора е запазване на втората позиция преди плейофните битки. Надявам се всичко да се развие благоприятно за нас в оставащите кръгове, за да имаме домакинско предимство в сблъсъците при разпределението на медалите. Иначе най-резултатни в Габрово за нашия тим бяха Пресиян Русенов и Александър Димитров, реализирали по 5 гола. Техният актив, както и на останалите състезатели в тима можеше да е по-голям, ако на моменти не бяхме допускали грешки най-вече при изнасяне на топката, коментира клубният шеф.