Концерт „Хвръкнала е птичка“ представят абитуриентите от Студио за поп-рок певци „Сарандев“

Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич представя концерт „Хвръкнала е птичка“. Дванадесетокласниците от Студиото канят всички любители на поп музиката.

Концерт „Хвръкнала е птичка“ представят абитуриентите от Студио за поп-рок певци „Сарандев“

Музикалното събитие ще се проведе на 7 март, четвъртък, от 18.30 ч. в концертната зала на Младежки център.


Участниците в събитието са десет на брой. Това са изпълнителите - Стефани Маринова, Антония Петрова, Елеонора Иванова, Габриела Назърова, Дамяна Димова, Александрина Карадалиева, Цветелина Владева, Василена Иванова, Ростислав Костов и Грета Георгиева. Повечето от тях са с дългогодишен опит на концертния подиум и с много успехи зад гърба си. 

Талантливите младежи подготвят за добричката публика интересна програма, включваща любими български поп песни и актуални чужди хитове. Ще прозвучат не само индивидуални, но и много ансамблови изпълнения.

За първи път ще бъде представена и нова авторска песен - продукт на музикална работилница „12“, със заглавие „Нашата песен“. Работилницата бе сформирана в началото на този творчески сезон от дванадесетокласниците на Студио „Сарандев“ с идея да реализират свои творчески проекти. Един такъв проект е и предстоящият концерт, изцяло иницииран от тях.

Младите поп изпълнители избраха името „Хвръкнала е птичка“, не само защото им предстои да отлетят от родното място, но и защото в концертната програма има още един акцент - представянето на народна песен, носеща името на концерта в тригласна обработка на Петър Крумов и с нов аранжимент. Вече е факт и студиен запис на песента.

Входът за концерта е един лв. На касата на Общински младежки център могат да бъдат закупени билети предварително.