Сексуално-расистки съседски войни в центъра на Добрич

Самотна майка се жалва от ежедневен тормоз от съседите цигани, те отричат и обвиняват нея и сина й в расизъм.

Сексуално-расистки съседски войни в центъра на Добрич

Подложена съм на постоянен терор от съседите в къщата до моя блок, жалва се в нашата редакция Татяна Александровна. Тя е 40-годишна рускиня,  майка на трима сина - на 3, 6 и 17 години, които сама отглежда. Татяна живее от 3 години в апартамент на петия етаж на ул. Иван Вазов бл. 25 в град Добрич с изглед към къща на ул. Филип Тотю 8, точно до Езикова Гимназия "Гео Милев".

 

Според жената от първия ден живеещите в къщата баща и двама сина от цигански произход са започнали да й отправят неприлични предложения, да я обиждат и да я псуват.   

 

Тази седмица Татяна е подала жалба срещу съседите си до кмета на Добрич, тъй като къщата е общинско жилище, както и до Районна прокуратура - Добрич. Подложена съм на постоянен психически тормоз, живея в страх, не мога да изляза на терасата, защото по мен и децата ми се сипят ругатни, казва тя. Според нея целият квартал е пропищял от живеещите в къщата, заради шумните пиянски сбирки вечер в двора.

 

Според обитателите на дома обаче, те никога не са отправяли неприлични предложения или обиди към рускинята. Семейството живее в къщата от 1994 г., редовно си плаща задълженията към Жилфонд и по техни думи няма проблеми с другите съседи в квартала. Събирания в двора ни има, но те са до допустимия час - 10 часа, допълват ромите.

 

В основата на скандала според тях е големият син на Татяна, който е наркоман и расист. В потвърждение на това ромите отбелязаха, че на терасата на руското семейство е изписано "Смърт за турците", "Х_Й за турците", "Свобода или смърт", а на блока се вижда "Расова война" и свастика. Момчето ни обижда и псува и ние също можем да подадем жалба, казват живущите в къщата на ул. Ф. Тотю 8. Дори го пожалихме да не влезе в затвора като не подадохме жалба за това, че ни цели от терасата и счупи прозорец на кола в двора ни, той вече веднъж е бил арестуван и сега щеше да бъде осъден, смятат те.

 

Синът на Татяна отрече да е бил задържан някога, да е употребявал наркотици и да контактува със скинари, както бе обвинен. Момчето обясни, че афектиран от отношението към майка му е изписал терасата с тези надписи, както й че е хвърлил чаша, с която е счупил стъкло на автомобил в двора на къщата, след което е заплатил щетите.

 

Районният полицай съобщи, че няма информация синът на рускинята да е наркоман. Той потвърди, че ромското семейство от дълги години живее в квартала и за членовете му няма данни за по-тежки престъпления от шофиране без книжка. За подобно деяние единият син наскоро е излязъл от затвора, а другият излежава присъда.

 

Дали в тази история има извършено престъпление или се касае просто за междусъседски войни, думата имат компетентните органи и най-вече прокуратурата.

 

Подложена съм на постоянен тормоз, жалва се в нашата медия Татяна АлександровнаПодложена съм на постоянен тормоз, жалва се в нашата медия Татяна Александровна 

 

Те започнаха спора, защото са расисти, вижте надписите на терасата им, пък казват ромитеТе започнаха спора, защото са расисти, вижте надписите на терасата им, пък казват ромите