19-годишните хандбалисти си проправиха път до финалите

Примерът на младежите следват и талантите на ХК „Добруджа“ до 11 години

19-годишните хандбалисти си проправиха път до финалите

Младежкият тим на ХК „Добруджа” до 19 години си осигури участие във финалната фаза на държавното първенство по хандбал. Добричлии показаха воля и характер по време на днешният решителен турнир в залата в Шумен. Избраниците на треньора Георги Андреев водиха битки за надмощие с домакините от „Шумен”, като срещата завърши при резултат 16:16, и с „Фрегата” - 24:21.




Важна за „жълто-зелените” се оказа победата срещу бургазлии, която им позволи да заемат втора позиция в зона „Варна” след състава на „Спартак” /Вн/. Тези два отбора ще защитават името на региона на финалите, където за призови места ще спорят 8-те най-добри тима от страната във възрастта. Домакин на надпреварата, където ще стане разпределението на призовите места, през май е Благоевград. Юношите на „Добруджа” вече спечелиха бронзови медали, но в турнира за купа „България”, състоял се  по-рано през сезона.

Оптимистични изяви в Шумен, но през уикенда, в мачове от зоналната група имаха и 11-годишните таланти на добричкият клуб. Малките добруджанци се справиха с домакините от „Шумен”, а по-късно отстъпиха пред връстниците си от „Кубрат“ и „Локомотив” /Каспичан/. Независимо от всичко, те имат общ баланс от 3 победи и 2 загуби, който могат да подобрят в следващите турнири и да се класират за финалите. Подготовката и обучението на подрастващата формация в ХК „Добруджа“ са поверени на младият треньорски тандем Павел Бобев-Мелих Мехмедов.