Група от Добрич ще чества националния празник 3 март в Измаил

За 12-и пореден път група от Добрич ще отбележи националния празник 3 март в побратимения ни украински град Измаил.

Група от Добрич ще чества националния празник 3 март в Измаил

Групата ще бъде водена от почетния председател на българската община „Света София“ в Измаил инж. Михаил Стоев. За 2 март са предвидени срещи в Катедрата по български език на Измаилския държавен институт с ректор бесарабския българин Ярослав Кичук и в Болградската гимназия "Георги Стойков Раковски" с директор Снежана Скорич, обявена за "Човек на годината – 2018", и Наталия Кара – зам.-директор, заслужил учител на Украйна. Факт е, че в страната има 57 български неделни училища. 



Добричката делегация ще подари географски атласи с красотите на България и мартеници на своите домакини. Ще се направят предварителни уточнения за представяне на най-новата стихосбирка на добричкия поет Генчо Златев „Ръката ти целувам, Бесарабийо”, което се предвижда да се осъществи на 23 и 24 май т. г. в Болград и Измаил.

На 3 март празничният ден в Измаил ще започне в 9.30 часа с молебен в 

църквата „Св. Георги Победоносец”, а от 11 часа ще се проведе тържествен митинг и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев. В 15 часа е началото на празничния концерт в залата на Областния център за национални култури в града, подготвен от българските общини в Измаил и Измаилския район с председатели Николай Иванов и Георги Чилик.