Поставиха метално сърце за капачки в Тервел, каузата е закупуване на ново родилно легло в МБАЛ-Добрич

Община Тервел закупи метално сърце за събиране на пластмасови капачки с благотворителна цел

Поставиха метално сърце за капачки в Тервел, каузата е закупуване на ново родилно легло в МБАЛ-Добрич

То ще бъде поставено чрез анкериране в зелената площ със здравец, в дясно пред централния вход на Община Тервел. Всеки желаещ може да поставя капачки в сърцето, което се заключва с катинар, който ще се съхранява в общината с цел сигурност.



След като сърцето бъде напълнено с капачки, те ще бъдат отнесени за рециклиране от координаторите на благотворителната инициатива от град Добрич. Кампанията за събиране на капачки, в която участва Община Тервел, е насочена към подпомагане на МБАЛ-Добрич с апаратура, от която болницата има нужда.

„Със събиране на капачки не само съдействаме да се закупи нужна апаратура, но също така даваме пример на децата, че с нещо толкова малко и на пръв поглед незначително могат да се постигат големи неща. Всички заедно, малки и големи, се учим също да опазваме околната среда. Вярваме, че с обединението ни в нещо такова, можем да се научим да се обединяваме за всичко друго“, казват организаторите на кампанията.

Ентусиастите от Добрич припомнят, че първата им постигната цел е закупуване на Пациентен монитор за Родилното отделение на болницата в Добрич, който е дарен на 14 септември, 2018 г. Този път стремежът на организаторите на благотворителната капмания е закупуване на ново и по-модерно родилно легло, от което имат нужда в МБАЛ – Добрич.