Майка и син от Добрич се включиха в събирането на капачки в подкрепа на добричката болница

9-годишният Галин и неговата майка Таня се включиха в благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки в подкрепа на МБАЛ - Добрич.

Майка и син от Добрич се включиха в събирането на капачки в подкрепа на добричката болница


Малкият Галин Енев е ученик в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич. Заедно със своя клас той събирал пластмасови капачки, но през лятната ваканция нямало как ги носи в училище и затова решил да ги събира у дома. Скоро в инициативата на второкласника се включило цялото семейство. 

„Моят син бе инициатор на идеята да събираме капачките. Той ходеше и където видеше капачка я отделяше, за да помогне на кампанията в подкрепа на родилното отделение на болницата и новородените бебета”, сподели за Добрич Онлайн Таня Великова. 


Целта на кампанията „Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич“ е да бъде подпомогнато Родилно отделение в добричката болница. Припомняме, че благодарение на инициативата АГ-отделението получи като дарение пациентски монитор. Събирането продължава, този път е за закупуване на родилно легло. 

Пункт за събиране на пластмасови капачки във формата на ромб ще бъде поставен пред Община град Добрич, сподели Димитрина Младенова – един от организаторите на кампанията.