Завзема ли строеж част от плажа на Кранево?

Според кмета няма фрапиращи нарушения на закона

Завзема ли строеж част от плажа на Кранево?

Строеж на хотел на метри от морските вълни събуди недоволство у жителите на Кранево. 


Сградата се намира на мястото на бившия Международен пионерски лагер. Според документите се извършва ремонт на стара сграда и пристрояване на нова. 

Преди време на същото място имаше скандал с ограда, която се оказа незаконна след проверка на РДНСК. За строежа има разрешително за ремонт и пристрояване от Община Балчик. 

Всичко е започнало в началото на ноември м. г., съобщи „Здравей, България“ на Нова телевизия. Пред журналист на медията инвеститорите заявиха, че цялата документация за дейностите, които извършват, е в общината. 

Арх. Анна Демирева обясни, че всички сгради, които се строят в ивицата, имат строителни книжа. Ивицата граничела непосредствено с населеното място и не попадала в охранителните зони А и Б. Строежите имали и положителни оценки от органите за контрол на околната среда.

„При мен нито един местен или турист не е идвал да се оплаче от никакви незаконни строежи. Самият факт, че се строи зад оградата, в частен двор показва, че няма фрапиращи нарушения на закона. Като фасада това си е така от 2011 година. Не е ново строителство. Оградата си е тук от 60-70 години”, коментира Румен Николов, кмет на Кранево.

От Общината са започнали своя проверка по случая.  Днес ще има и проверка на строежа от РДНСК. А междувременно по ивицата в Кранево се строят още три хотела. Това буди недоволство у местните.

Източник: nova.bg