Предстоящо пенсиониране на директора на детска ясла „Пролет“ Кина Драгнева разбуни духовете

Връчено предизвестие за освобождаване от длъжност на директора на детска ясла „Пролет“ Кина Драгнева разбуни духовете в Добрич.

Предстоящо пенсиониране на директора на детска ясла „Пролет“ Кина Драгнева разбуни духовете

В групата „Майките на Добрич“ Веси Димитрова написа: „От общината искат да освобождават г-жа Кина Драгнева от длъжност. Много от родителите не сме съгласни, защото тя направи много за нас и нашите деца! Нека се съберем колкото може повече майки от двете ясли "Пролет", както и родители на бивши ученици и да направим подписка и протест "против" освобождаването й!“



Под поста последваха многобройни коментари. Някои от тях са в защита на Кина Драгнева и изтъкват качествата й: „Кина Драгнева е невероятен ръководител. Има уважението, както на служителите, така и на родителите. Тя милее за децата от ДЯ. Превърнала е детското заведение в желан оазис. Много стил и финес има в тази жена. Знае как да общува с родителите и техните рожби. Знам, че просто трябва да продължи“, „Г-жа Кина Драгнева е невероятен човек. Детска ясла № 5 „Пролет" в ЖК „Дружба“ I е най-добрата ясла в град Добрич. За кратко време смени и целия облик на детска ясла № 5 „Пролет" ул. „Екзарх Антим“ I № 2“,  „Кина Драгнева е невероятен професионалист, обичащ и отдаден на своята работа. Тя е пример за това, как трябва да се работи“, „Кина Драгнева е прекрасен ЧОВЕК, който имам удоволствието да познавам лично! Невероятен професионалист, подбрал невероятен екип през годините, така, че нашите деца да се чувстват щастливи и обгрижвани!“ и т. н.

Според други коментари обаче е нужно да бъде даден път на младите: „Не познавам госпожата, но нека се отдаде на заслужена почивка. Сигурна съм, че има и млади кадърни хора, които биха се справили чудесно“, „Нека се даде възможност на младите вече. Имам позната, която чака 3 години да се освободи място. Колкото и да е добра не е коректно. Всичко има начало и край“, „Извинявайте, а младите хора, завършилите, работещи, доказали се в професията си те не могат ли да поемат вече нейния пост?! Хубаво е това, което е постигнала тя, но има и други все пак“, „Нали искате работа за младите? Как искате да се даде шанс на млад човек, и то висшист? Като е на пенсия да си излиза и да си почива. Един млад човек със сигурност ще има повече нови идеи и иновативни, отколкото един пенсионер“ и т. н.  

Под поста в групата „Майките в Добрич“ по повод предстоящото освобождаване на Кина Драгнева се задават и въпроси от рода на „Защо??? И това против нейното желание ли е?“, изказано е и предположение: „Явно така са преценили от Централата на ГЕРБ“.

Добрич онлайн научи, че освобождаването на Кина Драгнева е заради пенсионната възраст, която е навършила. Тя е добила право на пенсия още в края на май 2017 година. Едномесечното предизвестие за освобождаване й е връчено на 1 март 2019 година. 

Поради големия обществен интерес Добрич онлайн ще продължи да следи темата. Направихме и официално запитване до Община Добрич дали има и друга причина за освобождаването на Кина Драгнева или целта е да бъде даден път на младите хора.