Гости от четири държави посреща по нов проект СУ „Св. св. Кирил и Методий“

По нов двугодишен европейски проект „Силата на изкуството и спорта“ започва да работи СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Добрич.

Гости от четири държави посреща по нов проект СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Той е с наименование „Силата на изкуството и спорта“, по него добричкото учебно заведение е партньор и първи домакин. Координатор на проекта за СУ „Св. св. Кирил и Методий“ е Павлета Желязкова - учител по английски език.



Целта на партниращите си екипи от България, Турция, Румъния, Гърция и Испания е да превърнат училищата си в по-желано място за учениците, в което те учат, общуват и се забавляват заедно, като се организират клубове за театър, изобразително изкуство, музика и спорт. В тези извънкласни дейности пожелалите да участват ще имат възможност да развиват своето творческо мислене и креативност, ще усъвършенстват уменията си за работа в екип и създаване на позитивна подкрепяща среда. В понеделник, 11 март, в добричкото учебно заведение ще приветстват с „Добре дошли!“ 18 чуждестранни учители от четирите партниращи училища. Ще бъде направена презентация „Моята страна, моят град, моето училище“, гостите ще посетят АЕМО „Старият Добрич“, експозициите на Регионален исторически музей и Етнографска къща.

На 12 март от 10.30 часа малките чаровници от I а клас на Кръстинка Монева и Добринка Ангелова ще представят в класната си стая под форма на седянка традиционни български обичаи. Преподавателите Тодорка Ненова, Георги Събев и Димитър Христов ще включат чуждестранните гости в дейностите на клубовете по проекта - „Театър“, „Изобразително изкуство“ и „Спорт“. След обяд ще провокират креативността на партньорите чрез творческо занимание за изработване на мартеници в Художествената галерия.

На 14 март от 14 часа в залата на ОМЦ „Захари Стоянов“ талантите на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще представят пред партньорите и добричлии специално подготвените за целта две театрални постановки, музикални изпълнения, народни танци, балет и демонстрации на най-изявените „каратеки“ от карате-клуб „Самурай“.