Празник на младостта, таланта и песента сътвориха с концерт абитуриентите на „Сарандев“

В един истински празник на младостта, таланта и песента се превърна концертът „Хвръкнала е птичка“ на абитуриентите на студио „Сарандев“.

Празник на младостта, таланта и песента сътвориха с концерт абитуриентите на „Сарандев“

Залата на общински младежки център „Захари Стоянов“ бе изпълнена от многобройна публика, дошла да се наслади на прекрасните изпълнения на възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова. Присъстващите се вълнуваха заедно с участниците и съпреживяха тяхната емоция.



Артистичният заряд в изпълненията на младите певци бе завладяващ. Богатата програма включваше български и чужди хитове, индивидуални и ансамблови изпълнения. Два часа минаха като миг. Акценти бяха песните, подготвяни в „Музикална работилница 12“ – народната песен „Хвръкнала е птичка“ в тригласна обработка на Петър Крумов и с нов аранжимент, и създадената от дванадесетокласниците на студио „Сарандев“ авторска песен със заглавие „Нашата песен“, с която бе закрит концертът. Вълнуващо бе и участието на една отлетяла преди три години „птичка“ от студиото - Жана Стефанова. 

Концертът завърши с много сълзи в очите, прегръдки, подаръци и пожелания за „попътен вятър“ в живота на тези прекрасни млади хора: Стефани Маринова, Цветелина Владева, Василена Иванова, Антония Петрова, Ростислав Костов, Елеонора Иванова, Габриела Назърова, Дамяна Димова, Александрина Карадалиева и Грета Георгиева.