Битка за надмощие на „Дружба” водят отборите от областта във Втора лига

Дербито между „Добруджа” и „Черноморец” /Бч/ е поверено на съдия от Габрово

Битка за надмощие на „Дружба” водят отборите от областта във Втора лига

Областното дерби във Втора лига между „Добруджа” и „Черноморец” /Бч/, което ще се проведе утре от 15,30 часа на стадион „Дружба”, се чака с интерес от страна на привържениците и на двата отбора. Изходът от мача е с далеч по-голямо значение за добричлии, които са последни в класирането и се борят за оцеляване в професионалния футбол. Балчиклии поне на този етап нямат подобни притеснения и не са обременени психически.



Черноморци са седми в подреждането с актив от 26 точки и се ползват с подкрепата на кметът на Белия град Николай Ангелов. Въпреки проблемите с финансирането на тима, изглежда че разногласията на общинско ниво са изгладени, което дава сигурност на ст. треньора Георги Иванов и състезателите, за безпрепятствено участие до края на първенството във втория ешелон.

Привидно организационните неуредици при добричлии са сведени до минимум. В тази връзка, през зимата „жълто-зелените” заложиха на сериозна селекция, а „зелена светлина” за ангажиране новите футболисти бе дадена от наставникът Емил Велев. Той е получил гаранции и по отношение на финансовата обезпеченост. Остава с изявите си на игралното поле състезателите да направят необходимото „Добруджа” да запази мястото си във Втора лига, навръх 100-годишнината на клуба.

Двубоят срещу съседите от Балчик през есента бе спечелен от черноморци с 3:0. Тежката загуба допринесе за прехвърчане на искри и по трибуните. Част от привържениците на „жълто-зелените” нахлуха в сектора на домакините. За радост разумът надделя и до сериозни ексцесии не се стигна. Друг любопитен момент, свързан в въпросния мач е, че две от попаденията бяха дело на бранителят Михаил Венков. Както е известно, екснационала през паузата се присъедини към „Добруджа”, но той няма да излезе утре на терена. Причината е, че е наказан за 1 среща заради полученият червен картон при гостуването на „Локо” /Сф/. Дисциплинарната комисия към БФС спря през седмицата правата за два мача и на нападателя на черноморци Цветан Илиев.

Плюс това от сметките на домакините отпадат опитните Александър Бранеков и Тодор Колев. На облекчен режим през последните дни тренираха Кристиян Петков и новото попълнение с белгийски паспорт - Етиен Кабобола. Очакванията са те все пак да попаднат в групата за двубоя и да допринесат за достигане до 3-те точки.

След като от началото на пролетния дял съдиите доведоха всички във ФК „Добруджа” до гневен плач, предвид ръководеното на срещите от рефери от градовете на отборите-съперници, от Съдийската комисия сега изпратиха арбитър от Града на хумора. Свирката в предстоящия сблъсък ще надува Петър Кузев от Габрово, на който ще асистират Дарин Страхилов и Светослав Стойчев.