След три седмици укриване шофьор, причинил катастрофа със загинал, се предаде сам

След три седмици укриване шофьор, причинил катастрофа със загинал, се предаде сам
28-годишният С. С. от село Житница се предаде сам на органите на реда, след като предизвика катастрофа с жертва и се укрива почти три седмици.

Днес Окръжният съд в Добрич му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ . С. С., който е неправоспособен, е разследван за причинена по непредпазливост смърт при пътно-транспортно произшествие. 


Както Добрич онлайн писа, тежката катастрофа стана в ранните сутрешни часове на 17 февруари т. г. по околовръстен път на Добрич, в посока Генерал Тошево. Според събраните на този етап доказателства, при управление на лек автомобил мъжът е допуснал пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е пострадал и по-късно починал един от тримата пътници в колата. След инцидента 28-годишният избягал от местопроизшествието и се укрил от органите на реда, което наложило обявяването му за издирване. 


От приложената по делото справка за съдимост става ясно, че С. С. е осъждан два пъти.


След като прецени изразените от страните становища и материалите от делото, Окръжният съд счете, че събраните на този етап доказателства указват за наличието на достатъчно данни за съпричастността на обвиняемия към разследваното престъпление, както и че съществува опасност при по-лека мярка за неотклонение той да се укрие или да извърши друго престъпление.


Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.


Снимката е илюстративна


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+