Без победа през пролетта продължава „Добруджа“

Балчиклии открехнаха вратата на „жълто-зелените“ към Трета лига

Без победа през пролетта продължава „Добруджа“

Футболният отбор на „Добруджа“ продължаха без победа и отбелязан гол участието си в пролетния дял на първенството във Втора лига. По този начин добричлии стоят закотвени на дъното в класирането, след като допуснаха домакинска загуба с 0:1 от „Черноморец“ /Бч/ в областното дерби във втория ешелон.



Срещата бе от ХХ кръг и предизвика интереса на близо 1000 зрители по трибуните на стадион „Дружба“ в съботния следобед. Със спечелените три точки тимът от Белия град се нареди на 6-а позиция в подреждането и очаква без притеснения оставащите двубои до края на първенство. На срещуположния полюс са „жълто-зелените“, чиито шансове за оцеляване се стопяват с всеки следващ кръг.

Като цяло изминалия мач премина в спокойно темпо и русло, което устройваше повече гостите. Избраниците на треньора Емил Велев влязоха мобилизирано в срещата и началните минути притиснаха съперника в неговата половина. Още във 2-ата мин. снажният бранител на домакините Кристиян Григоров стреля опасно с глава след центриране от корнер. Своят късмет в 15-ата мин. опита и новото попълнение от Белгия Етиен Кабобола. Здравият физически централен нападател шутира фронтално с левия крак от границата на нак. поле, но стражът на балчиклии Християн Христов изби в ъглов удар. След корнера и Петър Тончев принуди вратаря на гостите да избива. В 26-ата мин. тимът от Белия град осъществи най-опасната си контраатака за първото полувреме. Валентин Йосков стреля по диагонала, но Стефано Кунчев бе на мястото си и улови.

През втората част Янаки Смирнов опита да застраши Кунчев, пет минути след подновяването на играта. В 66-ата пък Кабобола шутира техничено от пряк св. удар, като топката премина на сантиметри край горния ляв ъгъл на Христов. Две по-късно Юнюз проби по десния фланг и стреля от малък ъгъл, за да принуди Кунчев да избива в корнер. След изпълнението му топката бе насочена към точката за дузпа. Там един от най-ниските на терена и капитан на балчиклии – Генади Луго, подложи глава и насочи коженото кълбо в мрежата за 0:1 в 69-ата мин.

В оставащите минути до края „жълто-зелените“ упражниха стихиен, но безрезултатен натиск. В даденото 6-минутно продължение на двубоя вратарят Стефано Кунчев се включи в атака и отправи удар с глава в очертанията, но съдията Петър Кузев от Габрово отсъди засада и окончателно прекърши ентусиазма на футболистите в зелени екипи.