За втори път за три дни опитват да проникнат в къща в Добрич, камера запечата крадците

Неизвестни мъже опитаха да извършат кражба от къща в района на Битака в Добрич снощи.

За втори път за три дни опитват да проникнат в къща в Добрич, камера запечата крадците

Апел в групата „Майките в Добрич” във Фейсбук - ако някой ги познава да помогне за разпознаването им, отправи днес собственичката на жилището Илияна.




За Добрич онлайн тя разказа, че двамата опитали да проникнат в дома им около 3.30 часа след полунощ. Това показвали инсталираните камери. От записите било видно, че двамата апаши обикаляли дълго преди това около къщата – виждали се и в 22.30 часа, в 23, в 3 след полунощ и в 3.30 вече влезли в двора. Снощи семейството на Илияна било в дома си. Пред къщата бил спрян микробус, но това въобще не притеснило престъпниците.


Единият от тях пипаше с ръкава си. Знае как да не оставя отпечатъци, явно се занимава с това, споделя жената.

Това е второто посегателство над къщата, преди три дни е извършена кражба. Тогава крадци отворили входната врата, която била оставена незаключена, и грабнали всичко, което било на закачалката в коридора. Престъплението било извършено около 19 часа. Този път заключената врата попречила на апашите да осъществят намеренията си.


Заради първата кражба Илияна и съпругът й поставили камери.

Семейството подготвя записите, които ще предаде на органите на реда. Всеки, който разпознае крадците, може да сигнализира в полицията.