Д-р Баева: Мисля, че все повече хора ще проявят интерес към професията Учител

За 24-та поредна година в Младежки център - Добрич се провежда кандидатстудентска борса.

Д-р Баева: Мисля, че все повече хора ще проявят интерес към професията Учител



Тази година участие в нея трябва да вземат 16 университета.  Припомняме, че тя ще се проведе на 11 и 12 март.


Сред участниците в борсата са Варненски свободен университет „Черноризец храбър” - Варна, Технически университет - София, Нов български университет, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Русенски университет "Ангел Кънчев", Химикотехнологичен и металургичен университет, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, Тракийски университет, Стопанска академия „Димитър А. Ценов" и Югозападен университет “Неофит Рилски”.


Представителите на университетите отбелязаха, че кандидатстудентска борса в Добрич е тази, на която идват с най-голямо удоволствие по отношение на нейната организация, сподели д-р Емилия Баева, зам.-кмет “Хуманитарни дейности”. 

Тя допълни, че впечатление й прави това, че има интерес от страна на учениците към щандовете на Шуменския и Великотърновския университет. Това са учебни заведения, които дават кадри в сферата на образованието, уточни зам.-кметът. Д-р Емилия Баева сподели надежда относно това, че всичко, което е направено, за да стане желана професията учител от Правителството, е постигнато.  Мисля, че все повече хора заслужено ще проявят интерес към тази професия. Досега освен желанието да я практикуват, ги спираше ниското възнаграждение, каза зам.-кметът. По нейни думи представители на Стопанската академия в Свищов са споделили, че има много студенти и преподаватели от Добрич в университета.