Второто място срещу „Фрегата” ще решават хандбалистите след загубата в Гоце Делчев

Решителният мач срещу бургазлии най-сетне ще се проведе в зала „Русалка”

Второто място срещу „Фрегата” ще решават хандбалистите след загубата в Гоце Делчев

Хандбалистите на „Добруджа” ще трябва да се явят на „поправителен”, за да запазят второто място през редовния сезон в „А” РХГ. Това ще стане в последния XVIII кръг срещу „Фрегата” /Бургас/. Решителният мач ще се състои на 30 март, като най-сетне домакинството ще е в зала „Русалка”, а не във Варна. Потвърждение за това даде президента и ст. треньор в добричкият клуб Георги Андреев.



Като цяло битките за челните четири места през редовния сезон в „А” група ще продължат до последния срещи. Както е известно, „жълто-зелените” заемат втора позиция с равни точки с третия „Чардафон“ /Габрово/ - по 24. Добричлии обаче имат предимство в преките мачове и точковото изражение ги устройва.

Като цяло състезателите на „Добруджа” имаха шанс да приключат преждевременно втори преди плейофите, но загубиха вчера в Гоце Делчев от „Пирин” с 27:35. Домакините, които също са замесени в борбата за четворката, взеха солидна преднина от четири гола до почивката – 16:12. Те се оказаха достатъчни за успеха на „Пирин”, който в последния кръг гостува на „Спартак” /Варна/. Най-резултатен за „жълто-зелените” в двубоя в Югозападна България бе Пресиян Русенов със 7 гола, а 6 попадения в съперниковата врата заби Стилиян Стоянов.