Контузия в ръката вади Николай Петров от състава

Опитният халф може да се завърне на терена най-рано в средата на април

Контузия в ръката вади Николай Петров от състава

Николай Петров няма да бъде на разположение на отбора на ФК „Добруджа“ поне за месец. Причината за това е контузията, която полузащитникът получи в последния домакински мач срещу „Черноморец” /Балчик/, загубен с 0:1. В 78-ата мин. на двубоя на стадион „Дружба” опитният капитан се сблъска със съперник и падна нак. поле на гостите. При приземяването Нико Петров удари лошо рамото си и изстена от болка. Освен че беше сменен принудително, халфът се качи директно в линейката и транспортиран до добричката болница.



Там е потвърдено, че е с извадено рамо, след което е направена съответната интервенция за наместване на ставата, а също му е поставена специална шина. Лекарите са препоръчали на сърцатият футболист засегнатия участък да бъде обездвижен и следен минимум 20 дни за евентуални усложнения. Лошата новина е, че Николай Петров получава подобна травма на едно и също място за трети път. Медиците са го предупредили, че ако не следва стриктно указанията за възстановяване, проблемът може да стане хроничен, което на практика ще означава край на състезателната му кариера. Предвид обстоятелствата той ще пропусне, както предстоящото гостуване на „Монтана”, така и още няколко мача пред април.

След визитата на монтанчани следва пауза в първенството на Втора лига, а на 30 март в Добрич гостува „Лудогорец II” от Разград. Извън сметките за двубоя в събота в Северозападна България почти сигурно остава и Тодор Колев, който се готви на облекчен режим. За разлика от него Кристиян Петков вече тренира наравно със съотборниците си, което увеличава значително шансовете му да попадане в групата за срещата. Във временното класиране тимът на „Монтана” заема втора позиция, като не крие амбиции да се пребори за място в елита от есента. На срещуположния полюс са добруджанци, които са на дъното във втория ешелон, а липсата на точки кръг след кръг стопява възможностите да съхранят присъствието си в професионалния футбол през следващия сезон.