Спасете есенниците сега

Първи доказателства за реалния ефект от застраховането на посевите с Панамин Агро®

Спасете есенниците сега

Есенното третиране с продукта се явява вид застраховка за продукцията срещу неблагоприятните климатични явления като топла и суха зима. 



Още през есента на миналата година специалистите от Панамин Ко. загатнаха на земеделските производители, че застраховането на есенниците с Панамин Агро® е ключово за спасяването на посевите, особено след сухата есен. 

Първите доказателства за това са налице. 

Пшеницата на земеделски производител в района на Шумен бе не само е спасена, а и стана най-добрата пшеница в региона. 

След необичайно сухата есен, фермерът имал опасения, че ще се наложи да разоре площите и да засее друга култура на мястото на стресираната и измъчена от капризите на времето пшеница. 


Като спасителен пояс се появяват силата на природния продукт Панамин Агро®. 

Само с едно третиране, направено на 1 ноември 2018 г., стресираните посеви в момента се развиват много бързо, въпреки липсата на влага и на подходящи климатични условия. 

 


Освен че пшеницата, застрахована с Панамин Агро® е преживяла стреса и се развива по нормален начин за разлика от тази, която не е третирана, има и друго голямо предимство за нея - есенното третиране осигурява по-добра братимост и толерантност към всякакъв вид биотичен и абиотичен стрес. 

Това доказва, че Панамин Агро® е най-добрият антристресов продукт на пазара. 

Фермерите могат да видят в този момент резултатите от предвидливостта на колегите си, третирали посевите си наесен с Панамин Агро® и направили една от най-разумните застраховки преди пролетните пръскания. 

Резултатът е видим само след едно третиране. 

*Панамин Агро® е носител на наградата „Най-добър иновативен продукт“ в Категория „Торове и препарати за селското стопанство“ на Международното изложение АГРА 2018.

За контакти: dobrich@panamin.bg и на телефон: 0888 87 87 88

 

 

 

източник: Fermer.bg