Добричлии доволни от обновения паркинг зад хотел "България", надяват се целият град да стане така

Добрич Онлайн направи анкета с граждани за мнението им относно реконструирания паркинг зад хотел "България".

Добричлии доволни от обновения паркинг зад хотел "България", надяват се целият град да стане така

Инвестицията е в размер на 100 000 лева без ДДС и е осигурена от общинския бюджет като част от Рамково споразумение с предмет „Строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация и текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община град Добрич“. 



Строителството е осъществено чрез технологично фрезоване на съществуващата настилка с натоварване на транспорт на строителните отпадъци, демонтаж на съществуващите бордюри, монтаж на нови бетонови бордюри 15/ 25/ 50 и други дейности. 


Ето какво споделиха добричлии за рехабилитацията на паркинга:

Желязко Желязков, живеещ в блок  до паркинга: „Много е хубаво! Доволни са и всички останали съседи. Хората паркират тук, когато отиват до центъра.  Преди това състоянието бе ужасно. Нека да признаем, че има и лоши граждани. Примерът, който може да се даде, е с малката рампа за пешеходци и майки с колички, която вчера циментираха. На прясно циментираното място минаха и оставиха стъпки, а бе оградено с лента“.

Христина Стойчева също сподели задоволството си от ремонта, извършен от община Добрич: “Няма да има грешка, ако направят така целия град. Абсолютно по-удобно е, когато паркингът вече е ремонтиран”.

Мариела Денчева: “Доволна съм, че нещо ново се случва в града и се подновява, макар и не много често да минавам оттук. Не съм шофьор, но се радвам, че има нещо направено, чисто е и има места за колите“.

Петър Владимиров, работник в куриерска фирма наблизо: „Паркингът е хубав! Клиентите са доволни, но пак не достигат местата за паркиране. Дано целият град стане така. Преди ремонта паркингът беше много разбит. Дори имаше 2-3 счупени коли, след като влязоха в една шахта“.

Николай Желев: „Паркингът е направен добре. Струва ми се, че е  технология. Ако може всички улици да направят така, добричлии ще бъдат щастливи. Паркингът е разчертан. Наблюдавах целия процес, тъй като офисът ми е тук. Хората го направиха много отговорно, бордюрите са изпълнени. Нека продължават да строят качествено“.

Ирина Лазарова: „Паркингът се ползва много. Определено се вижда разликата в сравнение с преди, но кой как паркира отново е много спорно“.

Венцислав Попов: „Доволен съм от ремонта на паркинга. Няма нищо общо с предишното му състояние. През последните няколко години сме пускали около 4-5 жалби, специално за паркинга. Радвам се, че най-после слънцето изгря и на нашия паркинг. Всеки ден паркирам там. Може би трябва малко да  коригират градинките, защото почвата на пръстта е по-висока и когато вали дъжд всичко се стича. Преди ремонта съм правил снимки на коли, които са измити на автомивка сутринта, а следобед цялото стъкло вече е сиво от мръсотия“.


Д-р Тодор Урумов: „Намерих място, на което да паркирам. Широко е и съм доволен. Преди ремонта паркингът беше малко по-тесен и нямаше разчертания за колите. По време на комунизма всяка есен поставяха маркировка. При една евентуална мъгла, ако няма маркировка на пътя, на моменти се губиш из него. Маркировката замества знаците при мъгла. Всяка есен тя трябва да се подновява“.

Искра Стефанова: „Шофьор съм, паркингът е страхотен. Няма база за сравнение с предишното му състояние. Молбата на всички е да не го правят Синя зона. Преди това беше под всякаква критика. Надявам се целият град да стане по този начин“. 

Лъчезар Kасапов: „Добре е направен, не е каквото беше преди. Стана по-подредено и засега не е толкова натоварен, както беше преди. Най-вероятно заради очертанията. По-приветливо е, дано целият град да стане така“.