Орисаха първото бебе на Ген. Тошево за 2019 година и последното за 2018-а

Две малки бебета от Генерал Тошево – първото за 2019 година и последното за миналата, бяха орисани днес.

Орисаха първото бебе на Ген. Тошево за 2019 година и последното за 2018-а

Официалната церемония се състоя в зала „Георги Шивачев“ в Общинска администрация.



На 28 декември миналата година за първи път дъх си поема Алейна Снежанова Демирева, а само седмица по-късно – на 5 януари, проплаква Ралица Николаева Ивелинова. И двете деца са от град Генерал Тошево. По стара традиция те бяха орисани за здраве, щастие, късмет и дълъг живот.

На събитието присъстваха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговият заместник Георги Георгиев, а от Центъра за подкрепа за личностно развитие представиха тематична програма с рецитал и наричане. В орисници пък се превърнаха три млади девойки от Общинския младежки съвет. С думите: “Пожелаваме на детето ви да ви радва много, да ви носи само усмивки и щастие! Нека да расте гордо добруджанче и да пази християнските традиции и дух, които сме убедени, че ще им предадете!“, бебетата бяха наречени от трите орисници.

От името на Община Генерал Тошево пеленачетата и техните родители бяха поздравени от кмета Валентин Димитров, който освен с хубави думи ги дари и с много подаръци. Майките пък получиха красиви кошници с цветя.

Традицията да се орисва първото бебе за годината в община Генерал Тошево датира от 2000 година, а през 2011 година, по идея на млади майки се включва и наричане на последното за годината бебе.