„Добруджа“ шокира кандидат за елита

Добричлии постигнаха втора победа в първенството на терена на „Монтана“

„Добруджа“ шокира кандидат за елита

Слуховете за смъртта на „Добруджа“ се оказаха силно преувеличени, което добричките футболисти доказаха с изявите си на терена на един от канидатите за елита - „Монтана“. В мач от XXI кръг на Втора лига „жълто-зелените“ шокираха с 2:1 на стадион „Огоста“ нищо неподозиращият тим на домакините.



Добруджанци, които са последни в класирането, изиграха с търпение и хъс мача в Северозападна България и заслужено прибавиха три точки към актива си за сметка на домакините, заемащи втора позиция. Двубоят в Монтана започна с натиск на домакините, които взеха ранна преднина в резултата в 11-ата мин., в която Владимир Айтов се разписа след корнер за 1:0.

Постепенно гостите се поокопитиха и започнаха да поглеждат по-смело към съперниковата врата. Така се стигна до 36-ата мин., в която Николай Минков навлезе на скорост в нак. поле, където бе фаулиран и съдията Станислав Ставров отсъди дузпа. 11-метровият нак. удар бе изпълнен точно от централният бранител Кристиян Григоров, който хладнокръвно възстанови равновесието – 1:1. Това първо попадение за годината на добричлии върна настроението сред състезателите, които в началото на втората част отразяваха с лекота набезите на домакините.

Гостите използваха умело всяка една възможност за контраигра, като „парашутът“ им се отвори в 79-ата мин. В нея бранителят Михаил Венков опъна дълъг извеждащ пас към Етиен Кабобола. Белгийският таран само това и чакаше, като останал очи в очи с вратаря Ивайло Василев го преодоля технично за 1:2. По този начин той подпечата успеха на гостите, които записаха втора шампионатна победа след тази над „Несебър“ на 4 август 2018 г. За монтанчани пък поражението бе дебютно от началото на първенството. Въпреки успеха „Добруджа“ остава на последна позиция в класирането, като ще чака с нетърпение резултатите на съперниците от долната част на подреждането във втория ешелон.