Три медала грабнаха боксьорите на БК „Добрич“ при юношите

В Кърджали се проведе лично-отборен шампионат и турнир за купа „България“

Три медала грабнаха боксьорите на БК „Добрич“ при юношите

За три медала се пребориха състезателите на БК „Добрич” на проведеното в Кърджали държавно лично-отборно първенство – I кръг и турнир за купа „България” по бокс за юноши /15-16 год./. На ринга се изявяваха четирима местни таланти, които се постараха да оправдаят доверието на треньорите Стефан Петков и Ангел Сашев.



Злато в кат. до 48 кг завоюва Ангел Диков. Той си проправи уверено път до финала, където с 3:0 съдийски гласа преодоля Любен Любенов от БК „Ладимекс” /Перник/. В битката за първото място в кат. 52 кг участва и Бертан Исмаил /52 кг/. Негов съперник на финала бе Красимир Джуров от „Локомотив” /Сф/. С успех се поздрави столичанина, а добричлията се задоволи със втората позиция. На трето място в кат. до 46 кг се класира Раим Сандев. След две победи той се изправи между въжетата срещу бъдещия първенец в категорията Павел Димитров от АСК „Сливен”. Четвъртият представител на БК „Добрич”, кръстосал ръкавици в южния град, бе Октай Екнур /60 кг/. Той стартира с успех срещу боксьор от „Ботев” /Пд/, но след това падна от медалиста Юлиян Билчев – БК „Русе”, за да завърши осми в категорията.

Със спечелените точки в Кърджали добричките таланти, които в голямата си част са ученици в СУ „Г. С. Раковски”, достигнаха до пето място в отборното преди втори кръг. Президентът на БК „Добрич” Добри Йорданов очаква състезателите да задържат добрата си форма до септември, когато в Сливен ще се състоят битките от II заключителен кръг на шампионата.