Волейболистите на „Добруджа 07” влизат в плейофите с мисъл за медалите

Първото изпитание е в зала „Добротица” срещу отбора на „Монтана”

Волейболистите на „Добруджа 07” влизат в плейофите с мисъл за медалите

Пред волейболистите на „Добруджа 07“ предстоят мачовете на истината в шампионата на България. Според регламента, в четвъртфиналната фаза на първенството при мъжете в Суперлигата добричлии, които финишираха четвърти през редовния сезон, се изправят на мрежата срещу стоящият с позиция по-долу тим на „Монтана”.



В този етап се играе до две победи от три срещи, а добруджанци имат домакинско предимство ако се стигне до трети двубой. Първият сблъсък между съперниците е в сряда /20 март/ от 18,30 ч. в зала „Добротица”. Ответната среща в зала „Младост” в Монтана е насрочена за 23 март /събота/. При равенство в резултата е предвиден заключителен мач в Добрич на 26 март /вторник/.

Предвид цялостното представяне на съставите през редовния сезон и изравнените сили, очакванията са за оспорвани битки с отворен финал. Отборите разчитат на подкрепата на верните си привърженици. Феновете са в състояние да дадат допълнителен заряд и настроение на любимците си при изявите на игралното поле. Освен на игрището интрига ще има и по трибуните в зала „Добротица”, където места ще заемат привърженици на двата тима. Монтанчани обявиха, че ще  се радват на подкрепата на свои фенове, като от клуба съвместно с Общината организират пътуване до Добрич. Със задачата да ръководи първата среща пред преобладаваща добруджанска публика е натоварен плевенски съдийски дует - Игнат Митев и Ваня Първанова.