Емблематични сгради в Добрич потъват в мрак в „Часът на земята”

За поредна година Община град Добрич се включва в глобалната инициатива „Часът на земята“

Емблематични сгради в Добрич потъват в мрак в „Часът на земята”

Община Добрич и тази година ще се включи в глобалната инициатива „Часът на земята“ като загаси част от фасадното осветление на Дом-паметник „Йордан Йовков“, храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“ и малка част от уличното осветление в тези райони. Това ще се случи на 30 март от 20.30 до 21.30 часа. Добрич се включва към поредното издание на инициативата за седми път. Темата на кампанията тази година е „Свържи се с природата“, а неин фокус е опазването на биоразнообразието.



Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция в решаването им. Кампанията започва през март 2007 г. в Австралия. През изминалото десетилетие инициативата се превърна в най – популярната кампания с участници от над 170 държави и над 7000 града, с подкрепа от правителства и бизнеси – обединени в общи действия за защита на природата и биоразнообразието и справяне с климатичните промени. В България кампанията се провежда от 2009 година като миналата година в нея участваха 110 общини.

Община Добрич призовава гражданите да подкрепят инициативата на световната природозащитна организация WWF за справяне с климатичните промени и за опазване на природните ресурси, като угасят осветлението в домовете си между 20.30-21.30 часа на 30 март!