С увереност във втората битка влизат волейболистите

Изходът от четвъртфиналната серия може да се реши в монтанската зала „Младост”

С увереност във втората битка влизат волейболистите

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07” се отправи днес за Монтана, където утре от 18,30 часа се изправя на мрежата срещу местния едноименен състав. Това е втори сблъсък между отборите от четвъртфиналните плейофи в първенството на България – Суперлига. В този етап се играе до две победи /от 3 срещи/. Добричлии водят в серията с 1-0, след като преодоляха съперника в зала „Добротица” с 3:2 гейма.



Настроението и мотивацията сред избраниците на треньора Пламен Христов е на необходимото ниво, а сред състезателите цари самочувствие и увереност в собствените сили. Наставникът ще може да разчита на всички волейболисти, взели участие в първия двубой пред добруджанска публика. От БФВ вече определиха съдиите, които ще ръководят решителния мач. За рефери са назначени Симеон Иванов от Дупница и Константин Йовчев - София. При положение, че се стигне до трета заключителна битка, тя ще се проведе в Добрич на 26 март /вторник/.

В останалите срещи от I кръг на четвъртфиналните плейофи при мъжете се получиха следните резултати: „Хебър” /Пз/ - „Дунав” /Рс/ - 3:0 /25:19, 25:21, 25:21/, ЦСКА /Сф/ - „Пирин” /Р/ - 3:0 /25:22, 31:29, 25:20/, „Нефтохимик” /Бс/ - „Левски” /Сф/ - 3:0 /26:24, 25:20, 25:21/. И в трите двойки, ответните мачове-реванш са през уикенда в залите на съперниците, които по-рано през седмицата са гостували.