Начини за пречистване на водата демонстрираха ученици от Добрич

С интересни опити за пречистване на водата, презентации и забавни състезателни игри учениците от петите и шестите класове в ОУ „Стефан Караджа” отбелязаха Международния ден на водата.

Начини за пречистване на водата демонстрираха ученици от Добрич

Събитието започна тематично с песента „Вода” на популярното дръм дуо Елица и Стоян (Стунджи). След което децата изгледаха две въздействащи презентации, свързани с водата и океана.




Учениците от двата шести класa участваха в състезание, в което показаха завидни знания за водата, обитателите и в нея и как да помогнат на човек, който се дави. Специално подбрано жури от 7 клас оцени и излъчи победителите. 



Шестокласниците бяха изработили и специални постери, с интересни факти за водата и послания за опазването й. 


Петкокласниците от своя страна представиха пред публиката интересни опити, те пречистиха замърсена вода с помощта на пясък, дървени въглища и активен въглен. 


Учениците бяха изработили капчици от хартия с нарисувани емотикони, на тях беше написана дума, която описва водата.  Присъстващите получиха по една капчица и като завършек на днешния празник всички прочетоха написаното на своята.



Учениците споделиха, че един от най-важните ресурси на планетата е водата и всички хора трябва да я пазим чиста, защото без нея няма живот.