С четири медала се завърнаха от Поморие представителите на СКЛА „Добруджа“

Треньорът Милен Петров очаква състезателите да се качат на почетната стълбица и у дома

С четири медала се завърнаха от Поморие представителите на СКЛА „Добруджа“

Всички състезатели на СКЛА „Добруджа“, взели участие в традиционния турнир по спортно ходене в Поморие, се пребориха за медали. Добричката група наброяваше четирима таланти, който се постараха да дадат най-доброто от себе си.



Три от отличията бяха спечелени при старша възраст, където участниците мериха сили по трасе с дължина 5 км. До сребро при девойките достигна Рени Хинева. Постижението й бе повторено от Иван Иванов, а на трето място при юношите финишира Георги Георгиев. Най-опитният в състава – Николай Минков, се състезава при мъжете на 10 км, където се нареди на втора позиция. Стартът край морето бе първи за атлета след близо двугодишна пауза.

Треньорът на добруджанци Милен Петров определи резултатите на състезателите като задоволителни. Всички проявиха желание и хъс, като постиженията отговарят на моментната им форма. Надпреварата беше тренировка преди националното първенство в дисциплината, което е в Добрич на 6 април. Това, което не ми хареса в Поморие бе, че домакините избраха по-къси дистанции от тези, които влизат в шампионата на страната. Все пак очаквам пред родна публика голяма част от тези състезатели да намерят място на почетната стълбица, е оптимистично настроен наставникът.