Юндер Бейтула се бори за европейска изява

Състезателите на СКВТ „Добруджа“ спориха за челни места в лично-отборния шампионат

Юндер Бейтула се бори за европейска изява

Най-опитният състезател в СКВТ „Добруджа” Юндер Бейтула, който изпълнява и треньорска дейност в клуба, прибави ново отличие към колекцията си с награди. Добричлията финишира на първо място при мъжете в кат. до 89 кг на проведения в Сливен държавен лично-отборен шампионат за всички възрасти по вдигане на тежести – I кръг. На добруджанеца не му се наложи да излиза на подиума, тъй като бе зачетен резултатът му от контролното на националния отбор, в което той участва. Бейтула регистрира двубой от 340 кг /150+190/. „Трикольорите” се подготвят за европейското първенство, което ще се състои от 5 до 13 април в Батуми /Грузия/.



Добричлията в момента не участва в лагера на националите, тъй като има насрочена задължителна практика, свързана с висшето му образование. Идната седмица се надявам селекционерът на националния тим Иван Иванов да обяви групата за Батуми, като имам уверение от негова страна, че ще разчита на мен. Здравословно се чувствам добре, въпреки че леките болежки са нещо нормално в спорт като щангите, сподели Юн. Бейтула.

Участие при юношите до 20 години в града под Сините камъни взе Алишан Али. Той се класира на втора позиция в кат. +109 кг. Добричкото присъствие в Сливен бе подсилено от трима таланти при децата /до 13 години/. С най-добри изяви сред тях бе Павел Атанасов, завършил четвърти в кат. до 40 кг.
Втори заключителен кръг на ДЛОП ще се състои в края на октомври в Пловдив, а до тогава предстоят още няколко изпитания от републиканския календар.