Известни са повечето областни финалисти при учениците

Заключителните мачове по футбол в трите възрасти ще се проведат в Добрич

Известни са повечето областни финалисти при учениците

Имената на по-голямата част от финалистите в областното първенство по футбол за ученици, които са етап от Националните игри `2019, са известни. В понеделник на стадиона в Ген. Тошево спориха отборите на домакините от ПГЗ „Т. Рачински” и СУ „Хр. Ботев” /Балчик/ в две възрасти – 8-10 и 11-12 клас. В полуфинален дуел, в долната възраст до успех с 9:2 достигнаха генералтошевци, а при по-големите – 11-12 клас, победата с 6:2 отиде при гостите от Балчик. Победителите в двойките придобиха право да спорят на финала в Добрич.



В Тервел днес се състояха други две полуфинални битки. В първата от тях, при момчетата от 5 до 7 клас, домакините от СУ „Й. Йовков” отстъпиха пред състава на СУ „Св. Кл. Охридски” /Добрич/ с 0:4. Доста по-напрегнато и емоционално премина мача между отборите в групата 8-10 клас. Представителят на община Тервел – ПГ „Дочо Михайлов”, надделя след изпълнение на дузпи с 5:4 /1:1 в ред. време/ срещу връстниците си от ФСГ „В. Левски” /Добрич/ и се класира за финала.

В сряда /27 март/ предстои последният полуфинал в Балчик. В групата 5-7 клас в Белия град ще се изявяват домакините и представител във възрастта на община Ген. Тошево.
Първите финални двубои ще се състоят в Добрич на терена с изкуствена трева до стадион „Дружба”. От 11,00 ч. в четвъртък ще бъде даден началния сигнал на мача до 5-7 клас, а в 12,30 ч. купата на областно ниво ще атакуват отборите до 8-10 клас.

В петък /29 март/ от 11,00 ч., също в Добрич, е последният регионален финал - до 11-12 клас. За надмощие в него ще се стремят единайсеторките на СУ „Хр. Ботев” /Балчик/ и ФСГ „В. Левски” /Добрич/. Областните първенци придобиват право за изява в следващата фаза на републиканския шампионат – зоналният кръг.