За пета година Община Генерал Тошево ще подпомогне двойки с репродуктивни проблеми

На кандидатстващите двойки се предоставят до 2 000 лева на година

За пета година Община Генерал Тошево ще подпомогне двойки с репродуктивни проблеми

И през тази година Община Генерал Тошево продължава да приема документи на желаещите да кандидатстват по Общинската програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Според правилника за финансиране на процедури ин витро, приет с единодушие в началото на 2015 година, на двойките се предоставят до 2 000 лева за една година. Кандидатстващите трябва да отговарят на критериите и условията за участие в програмата. С тази сума се подпомагат процедурите, които биха довели до забременяване.


Изготвянето на цялостната административна процедура по разглеждане на заявленията, вземането на решения от страна на комисията и предоставяне на финансови средства от Общинския съвет са съобразени с опита в тази област на други общини на територията на Република България, както и на фондация „Искам бебе”, посочват от Община Генерал Тошево.

Правилникът цели подпомагане на семейства и двойки, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на общината. При необходимост от донорски материал те могат да кандидатстват до 2 500 лева. С предимство се ползват двойки, които не отговарят на критериите за държавно финансиране от страна на Центъра за асистирана репродукция (ЦАР). Същевременно евентуалното подпомагане от страна на Община Генерал Тошево няма да възпрепятства кандидатите да участват в програми за финансиране на процедури по асистираната репродукция на други организации.

Снимката е илюстративна