По-ниски цени по хотелите на добруджанското черноморие от днес

От днес влизат в сила промоциите на хотелите в Албена, Кранево, Балчик и други места в областта, съобщи за Добрич Онлайн Димитър Димитров – председател на Браншовата Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в регион Добрич.

По-ниски цени по хотелите на добруджанското черноморие от днес

dimitar_dimitrov_300_06_300От 22 август до 9 септември цените за нощувка са с около 15-20% по-ниски в сравнение с разгара на сезона, поясни той. След 9 септември хотелите на добруджанския бряг още веднъж ще свалят цените, този път с нови 10-15%.


 

Даваме по-голям шанс на българския турист да почива на достъпни цени у нас, прогнозите са за хубаво и слънчево време и през септември, така че надявам се повече българи да се възползват от намаленията, коментира Димитър Димитров – председател на Браншовата Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Добрич (на снимката вляво). 

 

60-70 лв. е от днес нощувката в хотел 4 или 5 звезди с включен ол инклузив. В 3-звезден хотел на морето, отново с включено всичко в цената, престоят излиза 50 лева на вечер. В курортните селища в Област Добрич се предлага нощувка със закуска и за 20-25 лева.

 

Хотелите по добруджанското черноморие са пълни с туристи в момента. Ръст в броя на почиващите това лято се отчита при всички националности, като най-голямо е увеличението при сърбите, съобщи още Димитър Димитров. Най-много почиващи в региона сега има от Русия. Следват туристите от Германия и Румъния.

 

Масово това лято се търсят и къмпингите от туристите, допълни още Димитров.