Определят областните шампиони по футбол при учениците

Първи за купите в Добрич ще спорят отборите до 5-7 и 8-10 клас

Определят областните шампиони по футбол при учениците

Последната полуфинална среща от първенството по футбол при учениците на областно ниво се изигра вчера, като двубоите са етап от Националните игри `2019. В Балчик тимът на домакините в групата 5-7 клас от ОУ “Антим I” спечели безпроблемно със 7:0 срещу състава на ОУ „Й. Йовков” /с. Спасово/ - представител на община Ген. Тошево. По този начин балчиклии се класираха за областният финал. Той ще се състои днес от 11.00 часа на терена с изкуствена трева в Добрич. Вторият отбор, придобил право да спори за първото място в региона, е този на СУ „Св. Кл. Охридски” /Добрич/.



Веднага след това в четвъртък – от 12,30 часа, на същото игрище битка за купата на областно ниво ще водят финалистите в групата от 8 до 10 клас. Съперници са единайсеторките на ПГЗ „Т. Рачински” /Ген. Тошево/ и ПГ „Дочо Михайлов” /Тервел/.

В петък /29 март/ от 11,00 часа също в Добрич ще бъде излъчен областният първенец при най-големите – 11-12 клас. Финалисти в тази възраст са съставите на ФСГ „В. Левски” /Добрич/ и СУ „Хр. Ботев” /Балчик/. Победителите в трите групи от тази фаза на футболната надпревара ще защитават името на Добричка област в следващия – зонален етап на Националните ученически игри. Най-добрите в този кръг пък ще направят решителна крачка към достигане до републиканските финали.