За решителен мач в зала „Русалка“ се завръщат хандбалистите

Добруджанци излизат за второто място през редовня сезон срещу „Фрегата“ /Бургас/

За решителен мач в зала „Русалка“ се завръщат хандбалистите

След няколкомесечно ходене по мъките и използване на зали във Варна, заради липсата на подходящи условия през зимните месеци у дома, хандбалистите на „Добруджа” ще изиграят първи официален мач за 2019 г. в Добрич. Срещата от XVIII /последен/ кръг от редовния сезон в „А” РХГ има решителен характер. Тя ще се състои в събота /30 март/ в зала „Русалка” от 14,00 часа, а съперник е пълния аутсайдер до момента в елита – „Фрегата”. Тимът от Бургас освен, че е последен в таблицата, е и без спечелена точка от началото на първенството.



За разлика от съперника, „жълто-зелените” са амбицирани да финишират втори в класирането и да вземат домакинско предимство в полуфиналната плейофна фаза в шампионата. Желаната втора позиция ще бъде запазена от домакините единствено при победа над „Фрегата”. Добруджанци са с актив от 24 точки, колкото има и „Чардафон”. При равенство по този показател габровци ще финишират трети, тъй като „жълто-зелените” са с предимство в директните двубои помежду им през сезона.

Президентът и старши треньор в ХК „Добруджа” Георги Андреев вярва в успешния завършек на срещата. Независимо от моментното им физическо състояние и форма, ще разчитам на всички налични хандбалисти в двубоя с „Фрегата“. Вярвам, че ще вложим мотивация и хъс в изявите пред собствена публика, за да изпълним целта-минимум, а именно да приключим втори редовния сезон, е обнадежден клубният шеф.

В зала „Русалка“, в събота преди обяд ще се проведат срещи от зоналното първенство при момчетата до 12 години. Съперници на младите добрички таланти са отборите на „Кубрат” и „Спартак” /Вн/. Избраниците на треньора Николай Минчев имат задачата да се представят успешно в оставащите мачове и турнири до края на зоналния кръг и да се преборят за  място на финалите, където да сверят часовника си с представители най-добрите школи у нас във възрастта.