Голям интерес предизвика Специализираната трудова борса в Добрич

Специализирана трудова борса се провежда днес в сградата на Международен колеж - Добрич.

Голям интерес предизвика Специализираната трудова борса в Добрич

Тя е организирана от Агенцията по заетостта - гр. София, Регионалната служба по заетостта - гр. Варна и дирекция „Бюро по труда” – Добрич, с участието на работодатели от сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорство и представители на Военното окръжие. 



За младежите е обособен щанд, където могат да получат информация за бъдещата си трудова реализация на територията на страната. 


Сред работодателите, търсещи персонал беше комплексният управител на „Амелия” в КК „Албена” Павлина Боева. „Както всяка година ние участваме на трудовата борса с цел подбор на кадри. Обявените работни места са някъде около 2 000, разчитаме тази година борсата да бъде по-ползотворна”, заяви тя. Основните позиции, които предлагат са за администратори , камериери, спасители, хаускийпинг мениджъри, готвачи, сервитьори и бармани.  Павлина Ботева сподели, че тази година ще има промяна в заплатите в рамките на 10 – 15%.  „При нас 100% се изплащат заплатите и осигуровките, освен това осигуряваме безплатен транспорт или настаняване”, допълни тя.


Сред представителите на работодателите беше и Росица Габерова – мениджър „Човешки ресурси” в супермаркети „Алдо”. „Ние сме доста голяма компания, разполагаме с обекти по цялото Черноморие, от тази година и в КК „Албена”, тук сме, за да можем да предложим работа на хората от Добрич, тъй като им е близо като дестинация. Търсим основно продавач консултанти и касиери”, сподели тя. 


Тази година на трудовата борса в Добрич имаше представители от Военно окръжие.  „Тук сме да рекламираме военната професия и да набираме кандидати за въоръжените сили, търсим целеви групи до 28 години за войници и за обучение във военните училища - до 27”, заяви зам.-началникът на Военното окръжие на Добрич майор Генади Генов. 


Деница Колева посещава трудовата борса за първи път. Тя търси работа като администратор в хотел по нашето Черноморие. Младата жена споделя, че е изключително доволна, че в Добрич се организира такова събитие, на което се предлагат възможности за работа на младите. 

"Мисля, че трудовата борса е много полезна, понеже има много представители на фирми от различни места – Кранево, Албена, Златни, заплащанията, които предлагат са много атрактивни, само трябва да си избере човек”, сподели Константин Тодоров, той е дошъл тук днес да си търси работа като барман. Според него най–хубавото на тези борси е, че се срещаш с работодателите на място, защото според него най-важно е първото впечатление.