Бъдещи майки от Добрич научиха за първите грижи при бебетата

Бъдещите майки се запознаха с акцентите при първите грижи за бебетата в организираното училище за бременни, което проведоха в Младежкия център в Добрич.

Бъдещи майки от Добрич научиха за първите грижи при бебетата

Приятната и полезна  лекция е част от събитията на училището "И за мама", която в града провеждат за трети път със съдействието на Община Добрич.  Лектор на събитието беше зам.-кметът по Хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.




Тя сподели, че с удоволствие е приела поканата от организатора на училището Даниела Колева да представи презентация пред бъдещите майки. Д-р Баева коментира, че се наблюдава висока посещаемост. По думите й майките запомнят представената информацията. "Когато се случи приятното събитие, те се консултират с мен, за да се уверят, че са разбрали правилно наученото в лекцията", допълни зам.-кметът.

Лекции на "И за мама" провеждат в различни градове на България от пет години. Организаторът Даниела Колева уточни, че те са стандартни и се провеждат по идентичен начин във всеки един град. Темите, които обхващат в обучението са хранене и диететика по време на бременността , първи грижи за бебето, кърмене, раждане, масаж и двигателна гимнастика за бебета. Успоредно с това правят презентации на продукти, подпомагащи отглеждането или продукти, поддържащи кърменето. 

“Мисията на училището е децата да се хранят с кърма и да поддържаме майките, които искат естествено хранене”, заяви Даниела Колева.

“В момента посещавам и друго обучение в Училище за родители при акушер-гинекологът Марияна Драгнева. Много съм доволна. Дойдох и на това събитие, защото смятам, че ще науча нещо ново”, сподели Симона Трифонова, която е бременна в седмия месец.