Ученически тимове от Добрич и Тервел продължават в зоналното по футбол

Предстои да се определи областният първенец при най-големите – 11-12 клас

Ученически тимове от Добрич и Тервел продължават в зоналното по футбол

Изиграха се два финални мача от областното първенство по футбол за ученици. Това стана днес на терена с изкуствена трева в Добрич в близост до стадион „Дружба”. Първи за купата спориха единайсеторките на СУ „Св. Кл. Охридски” /Добрич/ и ОУ „Антим I” /Балчик/. С успех се поздравиха „климентовци”, които спечелиха след изпълнение на дузпи с 4:3 /1:1 в ред. време/. Победителите се класираха за следващата фаза на Националните ученически игри `2019 – зоналния кръг.



Умения в зоналната надпревара ще демонстрират и представителите на ПГ „Дочо Михайлов” /Тервел/ в групата 8-10 клас. Тервелчани надделяха с разгромното 9:3 срещу състава на ПГЗ „Тодор Рачински” /Ген. Тошево/.

Утре /петък/ ще стане известно името на третият представител от региона, който ще продължи изявите в следващия етап на републиканското. До финала на областния кръг при учениците до 11-12 клас достигнаха отборите на ФСГ „Васил Левски” /Добрич/ и СУ „Христо Ботев” /Балчик/. Началният съдийски сигнал на заключителната футболна среща ще бъде даден от 11,00 часа в Добрич.