Опитали да убият съпругата на варненски транспортен бос

Неизвестни лица пребили почти до смърт съпругата на собственика на транспортна компания „Коско" ООД - Мариана Косева.

Опитали да убият съпругата на варненски транспортен бос

Вандалският акт станал в петък около 8,30 часа на кръстовището между бул. „Сливница" и ул. „Оборище", в близост до дома на Косева. Тя разхождала своя домашен любимец, когато е била нападната от двама неизвестни, които с твърд предмет я пребили почти до смърт.

 

Челюстта й е счупена на две места, има множество хематоми, разкъсани мускули. На главата е със 7 шева, съобщиха от фирмата.

 

„Страх ме е, че нападателите могат да я намерят в болницата и да довършат ужасното си дело. Страх ме е за живота и здравето на дъщеря ни, както и за моето", заяви в комюнике съпруга й Косьо Христов.

 

Той е категоричен, че това е варварски акт, поръчан от хора, за които човешкия живот струва жълтите стотинки, които те могат да платят на биячите, хора, за които няма нищо ценно и свято в живота. Според Косев това не е акт, който има за цел само заплашване на семейството му, а опит за убийство.

 

Бизнесменът каза, че засега не иска да прави паралел между нападението и това, че преди 2 дни изпратил писмо до областния управител и председателя на Общинския съвет.

 

В него ги уведомил, че получил отговор от Европейската комисия (с номер APES 2011 769730), от което става ясно, че европейския орган е констатирал нарушение на Регламент 1370/2007 г. и предстои да бъде направена проверка, за основанията, на които и в момента се предоставят обществените услуги за пътнически превози от другите два оператора във Варна - „Градски транспорт" и „Транстриумф Холдинг".

 

Той припомня, че преди години „Коско", бе една от компаниите, с които община Варна сключи договор за обслужване на линии на градския транспорт.

 

По-късно община Варна, със заповед на кмета на града, самоволно и без правно основание е отстранила „Коско" от обслужването на линиите, за които има сключен договор. Заради това преди месеци фирмата сезира Европейската комисия.