Пламен и Иво ще са водещи на поп-рок конкурса „Сарандев“

За 28-и път ще се проведе Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ в Добрич

Пламен и Иво ще са водещи на поп-рок конкурса „Сарандев“

Конкурсът ще бъде на 15, 16 и 17 май в Общинския младежки център в Добрич. За допълнителния заряд и свежо настроение ще се погрижат братята Пламен и Иво, които ще бъдат водещи.



В страницата на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" в социалната мрежа припомнят, че Пламен е завоювал трета награда в 24-то издание на конкурс „Сарандев“. Двамата братя от Добрич за първи път излизат на сцена като дует на кастинга за третия сезон на “X Factor”. Още с появата си печелят сърцата на публиката и впечатляват журито с харизмата и таланта си. След края на формата те се нареждат сред успешните млади изпълнители.

Както Добрич Онлайн писа тази година мотото на конкурса „Сарандев“ е „Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!”. 

Организатори са Община град Добрич и Младежкия център. Конкурсът дава възможност за изява на талантливи млади изпълнители от страната и чужбина, на възраст от 11 до 30 години, разпределени в три групи.

До 17 април могат да се подават заявки за участие, придружени с демо записи. Те трябва да включват до две песни в един от следните  формати – WAV, MP3, MP4, MPG, AVI. Кандидатите имат възможността да изпратят и линк към с видео изпълнение. Желателно е една от песните да бъде на роден език.  Не е задължително песните, с които се представя участникът в Първия етап да са конкурсните песни.

Селекционна комисия прослушва демо записите и допуска до участие във Втория етап, където изпълнителите се представят и в двете конкурсни вечери.

Изпълненията са на живо, а музикалният съпровод се осигурява от участниците.