Кристиян Димитров може да пропусне битката с „Лудогорец II”

Валентин Железов от Бургас ще надува свирката на стадион „Дружба“

Кристиян Димитров може да пропусне битката с „Лудогорец II”

Участието на един от основните футболисти на „Добруджа” – Кристиян Димитров /Кико/ в предстоящия важен домакински мач срещу „Лудогорец II”, остава проблематично. Универсалният състезател е измъчван от здравословен проблем, заради който вече няколко дни не тренира пълноценно със съотборниците си. Яснота дали капитана на отбора, от последното успешно гостуване и победа с 2:1 на терена на „Монтана”, ще е на разположение за неделния двубой, ще има непосредствено преди началния съдийски сигнал.



Твърдо извън сметките на ст. треньора Емил Велев е първият капитан Николай Петров, продължаващ да лекува травма в ръката. Аут заради контузии е и Тодор Колев, който преминава възстановителни процедури в София. Останалите добрички състезатели са здрави, като на тях се разчита да запишат първа домакинска победа през пролетта, която е от огромно значение за оцеляването на тима във Втора лига. При успех над дублиращия състав на разградчани, които през седмицата се разделиха с треньорският тандем Ради Здравков-Галин Иванов, „жълто-зелените” ще се доближат плътно до съперника и до спасителната зона. В предстоящия мач „Лудогорец II” ще бъде воден от директора на Детско-юношеската школа Радослав Комитов. Негов помощник на стадион „Дружба” ще е треньорът на „Лудогорец - U19” Тодор Живондов.

Съперникът е 14-ти в класирането с актив от 19 точки, а добруджанци са последни в таблицата с 14 пункта. Именно поради тази причина 3-те точки са без алтернатива за добричлии, които отново се надяват на подкрепа от страна на най-верните си привърженици. Ръководството на неделния двубой е поверено на Валентин Железов от Бургас. Негови асистенти ще бъдат Станимир Илков и Мирослав Желев. Железов е сред опитните български съдии, а от началото на годината е надувал свирката в 5 мача от Първа лига.

Програма за срещите от XXII кръг във Втора лига - 30.03 /събота/, 15,30 ч.: Струмска слава /Р/ - Пирин /Бл/, Кариана - Несебър, Ботев /Г/ - Локомотив /ГО/, Арда - Локомотив /Сф/, Поморие - Черноморец /Бч/; 31.03 /неделя/, 12,30 ч. - Царско село /Сф/ - Монтана ; 31.03 /неделя/, 15,30 ч.: Добруджа - Лудогорец II; 1.04 /понеделник/, 17,30 ч.: ЦСКА 1948 - Литекс.