Шарено настроение на карнавала „Голямата усмивка“ в Генерал Тошево

Kарнавалът „Голямата усмивка“ се организира от НЧ „Светлина – 1941“ и Община Генерал Тошево по повод 60-годишнината от създаването на сатирата в града

Шарено настроение на карнавала „Голямата усмивка“ в Генерал Тошево

Събитието е символ на Ген. Тошево, което озарява с усмивки лицата на хората, по повод Международния  ден на хумора и шегата, съобщават от Общината. В залата на НЧ „Светлина – 1941“ изпълнения са представили над 150 участници с водещ на събитието Краси Демиров. Студеното време не е попречило в карнавала да бъде включено празнично шествие и дефиле по площад „Бялата лястовица“.




Деца, младежи и възрастни са представили забавни, шеговити, оригинални и интересни костюми и плакати, скечове, постановки, песни и танци. Участниците са се надпреварвали за вниманието на публиката и журито не само със своите костюми, но и с много бутафорни оръжия и хумористични плакати. 

Публиката се е насладила на превъплъщенията на популярни образи като арабски петролен шейх, кино-образ на индианката от филма „Винету“, Баба Яга, няколко различни версии на Пипи дългото чорапче, пирати, циганка – гадателка и животни.


За Крал на карнавала са избрали Емил Петров Влайков, който се появил преобразен като пират. Кралица на карнавала е станала Камелия Кирилова Пенева, която представила роля на малко, страшно дяволче. Награда за най-смешен костюм са завоювали III „б“ клас от СУ „Н. Вапцаров“, а за най-оригинален костюм Камелия Каменова, която е била в образ на индианка.


В края на празника са обявили победителите и наградените от двата конкурса, включени в карнавала “Голямата усмивка” – за най-забавна рисунка и за написване на хумористичен или сатиричен разказ, преразказ, анекдот или стихотворение. Жури в състав Стойчо Стойчев и Иван Иванов са присъдили първа награда на Петър Иванов за най-забаврна рисунка. Втора и трета награда са завоювали Димана Йорданова и Бирджан Митков, а поощрителни Моника Димитрова, Александра Събинова и Михаил Кърджалийски.

Мария Савова са наградили с първа награда в конкурса за хумористично стихотворение, Кристияна Николова втора, а Михаил Марков – трета.

Награда за най-масово участие:

ОУ „Хр. Смирненски“ – IV „а“ клас

ДГ „Първи юни“ – група „Звездички“

СУ „Н. Вапцаров“ – I „б“ клас

ДГ „Първи юни“ – група „Усмивки“

Най-оригинален плакат:

Група „Добруджански славей“

ОУ „Хр. Смирненски“ – IV „а“ клас

Най-добър арсенал от бутафорни оръжия:

СУ „Н. Вапцаров“ – III „а“ клас

Общински младежки съвет

НЧ „Ст. Караджа – 1941“ – с. Чернооково

Най-атрактивно участие с танц:

ОУ „Хр. Ботев“ – с. Кардам

Оркестър „Изворска мечта“ – с. Изворово

Група „Изворска мечта“ – с. Изворово

Елена Златкова Власева като малката калинка

Най-атрактивно участие с песен:

Вокална група „Жаборани“ при НЧ „Светлина – 1941“

С. Мигленова, В. Симеонова и М. Атанасова

Три „Жаборани“ при НЧ „Светлина – 1941“

НЧ „Велко Ангелов – 1940“ – с. Дропла

ОУ „Хр. Смирненски“ – IV „а“ клас

Народен оркестър при НЧ „Светлина – 1941“

Скечове и постановки:

ДГ – село Спасово, група „Щурче“

Самодейци при НЧ „Отец Паисий – 1897“ – с. Спасово

Пенсионерски клуб №1 – фолклорна група „Българка“

Пенсионерски клуб „Надежда“ – с. Чернооково